- Michel Gerritsen -
Maakt werk van uw loopbaan

Broodfonds

Ondernemer in de regio Schiedam/Vlaardingen/Maassluis en nog geen Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten? Dan is een Broodfonds misschien iets voor u!

Een Broodfonds is een collectief waarin 20 tot maximaal 50 zelfstandig ondernemers elkaar steunen als zij een periode arbeidsongeschikt zijn. Het is een betaalbaar en transparant alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Alle zelfstandig ondernemers kunnen meedoen.

Hoe werkt het:

Deelnemers aan een broodfonds zetten elke maand een bedrag opzij op hun eigen individuele Broodfonds bankrekening. Zodra een deelnemer ziek wordt, krijgt hij van andere deelnemers een kleine schenking. Deze maandelijkse netto schenkingen zijn genoeg om van te leven. Zolang er niemand ziek is, bouwt het Broodfonds op alle rekeningen reserves op. Wie uit zijn Broodfonds stapt, omdat hij bijvoorbeeld een vaste baan krijgt, kan dit tegoed gewoon meenemen. Dat blijft namelijk, na aftrek van de schenkingen, van de deelnemer zelf. Bij ziekte kunt u voor een periode van maximaal 2 jaar aanspraak maken op een schenking uit het Broodfonds. Dit kan een mooie overbrugging zijn naar een AOV.

Vertrouwen:

Een Broodfonds werkt op basis van afspraken en onderling vertrouwen. De deelnemers kennen elkaar en bepalen wie zij toelaten. Wel moet iedere deelnemer al een jaar van zijn onderneming kunnen rondkomen en dit met jaarcijfers kunnen aantonen. Mensen met een ziekteverleden worden zonder extra voorwaarden toegelaten. Er is keuze uit meerdere schenkingsniveaus, variërend van 35 tot 115 euro per maand.

Om nu exact de voordelen, en misschien ook de nadelen, te horen komt het Broodfonds langs om een presentatie te geven en alle vragen te beantwoorden. Heeft u zelf interesse of kent u ondernemers die interesse hebben? Breng deze avond onder de aandacht.

Laat weten of u interesse hebt en meld u aan voor een informatiebijeenkomst. Bij voldoende interesse (>25 ondernemers) gaan we deze bijeenkomst in het najaar plannen in de omgeving van Schiedam.

Meld u aan via michel@gerritsenloopbaanadvies.nl

Kijk voor meer informatie op www.broodfonds.nl

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Michel Gerritsen op 0640361271

-Michel Gerritsen

Dank dat je de moeite hebt genomen om dit evaluatieformulier in te vullen! De gegevens worden behandeld volgens de privacywetgeving AVG.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen neem contact met mij op 06-40361271, of stuur een mail naar michel@gerritsenloopbaanadvies.nl

Michel Gerritsen
Loopbaanadviseur
06-40361271