- Michel Gerritsen -
Maakt werk van uw loopbaan

Boekentips

Business model you

Een nieuwe loopbaan of levenspad klinkt soms aantrekkelijk, maar hoe doe je dat? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? De auteurs van het boek Business Model You laten zien hoe je weer vertrouwen en plezier krijgt in je leven en loopbaan.

Beinvloed anderen, begin bij jezelf!

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we grote moeite mee hebben, maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen.

We ergeren ons aan hun gedrag, verbazen ons over hun manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten.

Vermoeiend en soms ook frustrerend. Dit boek geeft je de raad die je nodig hebt om met het meest lastige gedrag om te gaan.
Om anderen te beïnvloeden is het nodig dat je:

 • Je realiseert dat je alleen je eigen gedrag kunt sturen
 • Weet wat je wilt
 • Iets anders durft te doen dan je gewend bent.
 • Verbeter de samenwerking met anderen.

Aan de hand van een team van acht mensen laat Bert van Dijk, dé expert op het gebied van interactie, stap voor stap zien hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf. En dat is lang zo moeilijk niet als je wellicht denkt: met een gezonde dosis zelfkennis, oprechte belangstelling voor anderen en dit boek kom je een heel eind. Sterker nog, dit boek verandert je leven behoorlijk: je hebt veel minder last van anderen en leeft dus relaxter dan ooit.

Welke kleur heeft jouw parachute?

Het succesvolste banenboek ter wereld (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in 26 landen) biedt werkzoekers en carrièreplanners begeleiding, aanmoediging en talloze praktische adviezen. Deze 2017/2018-editie is geheel geactualiseerd en geeft de nieuwste informatie en adviezen, en tips voor online zoekstrategieën en het gebruik van sociale media.

Richard Bolles helpt je jezelf beter te leren kennen, zodat je het beste antwoord vindt op de vraag: wat zal ik gaan doen? Met zijn inspirerende stappenplan om je carrière te veranderen, laat Bolles zien dat er voor iedereen altijd een baan te vinden is. Richard N. Bolles is al meer dan 45 jaar toonaangevend specialist op het gebied van carrière-ontwikkeling

Jij bent aan Z

Jij bent aan Z – Het praktische handboek voor je loopbaan

Auteur(s): Yolanda Buchel e.a.

Wat wil jij met je loopbaan? En wat wil je met je leven? Je kunt niet alles plannen in het leven, maar je kunt wel veel sturen. Laat jij je leiden door alles wat er toevallig op je pad komt? Lees dat dit boek; want het is jouw leven: Jij bent aan Z.

Dit praktische, eigentijdse en stimulerende handboek helpt je de balans op te maken en perspectief te krijgen op jouw toekomst.

De tweede editie van Jij bent aan Z is geheel herzien en aangepast aan de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met up-to-date informatie over loopbaankeuzes, werk zoeken en selectieprocedures én een nieuw hoofdstuk over immigranten op de arbeidsmarkt. Het boek is ingedeeld in drie delen, waarbij je eerst naar jezelf kijkt (wie ben ik en wat kan ik?), dan allerlei handvatten krijgt hoe je daarmee de arbeidsmarkt op kan gaan, en als laatste hoe je met je valkuilen om kunt gaan.

Jij bent aan Z is aan te raden als:

 • je al een aantal jaar werkt en denkt: is dit wat ik wil?
 • je vanwege een arbeidsconflict ergens anders wilt gaan werken
 • je contract binnenkort afloopt
 • je wilt doorgroeien, maar je in je huidige functie niet verder komt
 • je ZZP-er bent en je merk scherper op je netvlies wilt hebben
 • in jouw organisatie geldt: up or out, grow or go, maar jij niet zo nodig carrière hoeft te maken
 • je vanwege een reorganisatie ander werk moet zoeken
 • je niet lekker in je vel zit en wat anders wilt maar niet weet wat
 • je levensfase aanleiding geeft om eens grondig na te denken

Dank dat je de moeite hebt genomen om dit evaluatieformulier in te vullen! De gegevens worden behandeld volgens de privacywetgeving AVG.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen neem contact met mij op 06-40361271, of stuur een mail naar michel@gerritsenloopbaanadvies.nl

Michel Gerritsen
Loopbaanadviseur
06-40361271